KEMPPITALLI OY 2011


Vuonna 2011 suurimman huomion kerää Diesel Donin ensimmäinen ikäluokka 3-vuotiskaudellaan.
Yli 100 varsaa tulee kilpailuikään, ja odotukset ovat luonnollisesti korkealla. Mutta annetaan varsojen näyttää, mihin ne pystyvät ennen kehumista.
Holiday Credit ostettiin Suomeen juuri oikeaan aikaan. Oriin isä Credit Winner voitti kaikki Usa:n oritilastot kaudella 2010, ja yhtä hienot saavutukset omaavan Credit Winnerin pojan hankkiminen Suomeen olisikin kovin vaikeaa nyt oriin maineen noustua kohinalla.
Citation Lindy puolestaan on ainakin toistaiseksi ainoa Suomessa vaikuttava Cantab Hallin poika. Ori sai ennennäkemättömän korkeat pisteet orinäyttelyssä, ja tammanomistajat suosivat harvinaisen hienoa oritta peräti 91 tamman verran.
Northern Ensign on puolestaan kilpailunäytöiltään paras Angus Hallin poika Suomessa. Angus Hall on vuodesta toiseen päihittänyt hienot täysveljensä Andover- ja Conway Hallin Pohjois-Amerikan oritilastoissa. Northern Ensignin ensimmäiset varsat ovat nyt 2-vuotiaita.
Jailhouse Joeyn ensimmäinen ikäluokka oli 3-vuotias 2010. Oriin tulokset eivät täysin tyydyttäneet Kemppitalli Oy:tä, mutta uskomme ja toivomme, että parempaa on luvassa.
Wildwood Express sai vain 16 varsaa ensimmäisessä ikäluokassaan 2007. Noin pienen ikäluokan perusteella on paha tehdä lopullisia johtopäätöksiä, mutta yksi Kriteriumfinalisti tuosta määrästä on hyvin tehty. Kemppitalli astutti itse useita huipputammoja Wildwood Expressillä, mikä kertoo jotain uskosta oriin periyttämiskykyyn. Nuo Kemp-varsat ovat nyt 1-vuotiaita.

Martti Ala-Seppälä
Kemppitalli Oy

Bookmark and Share
powered by eMedia