Massin blogi Elokuulta

 

Elokuu on kansainvälisessä raviurheilussa aina ollut The Hambletonianin kuukausi. Kaikista kansainvälisistä ravikilpailuista The Hambletonian on se arvostetuin. Tosin Prix d’Ameririque on hyvin lähellä, mutta nämä kaksi ovat kuitenkin omassa luokassaan.

Ravijalostuksen kannalta The Hambletonian on urheilullista puolta paljon edellä. Valtava osa ravijalostuksen suurimmista nimistä on kilpaillut juuri The Hambletonianissa! Varsinkin tässä osa-alueessa Prix D’Amerique jää kauaksi jälkeen.

Vuoden 2012 Hambo on etukäteen kovin tavallinen tasoltaan, Etukäteen ei ole näkyvissä yhtään ”supertähteä”.  Uncle Peter on ehkä se suurin lahjakkuus, mutta oriilla on ollut tapana kadottaa ravinsa loppumatkasta. Valmentaja Jimmy Takter tosin on erittäin taitava virittämään huippuhevosensa voittovireeseen juuri oikeaksi päiväksi!

Stormin Normand on näyttävä ja varma. Siltä ei juuri nähdä heikkoja esityksiä.

Beer Summitilla on suomalainen osaomistaja, mutta ori sairastui pahaan aikaan juuri Hambon alla. Ehtiikö huippukunto esille?

Riccolo on voittanut kaikki 2012 starttinsa, mutta heppoisessa porukassa.

Big Chocolate olisi mahdollinen yllättäjä. Kapasiteetti riittää, mutta ori tahtoo mennä toisohjaiseksi viimeisessä karteessa, jolloin vauhti katoaa.

Archangel on vakuuttanut; olisiko Credit Winnerin pojan aika voittaa Hambo?

Kaiken kaikkiaan suurta suosikkia on vaikeampi nimetä, kuin kertaakaan 20 vuoteen.

Joka tapauksessa The Hambletonian on suurtapaus ikäluokan oletetusta tasosta huolimatta.

Tästäkin ikäluokasta tulee monta siitosoritta eri ravimaihin, moni myös onnistuu.

 

MAS

Bookmark and Share
powered by eMedia