MAS kuukauden blogi tammikuu 2012

Vuosi vaihtuu jälleen ja 2012 on alussa. Samalla Kemppitalli Oy täyttää 25 vuotta. Itse olen tehnyt töitä Kempille nyt siis 28 vuotta. Pitkä ja antoisa aika, johon on mahtunut paljon!

Omistankin kuukauden blogin muutamille tuon ajanjakson muistoille.

1. Kempin perhe.

Ensin meillä oli kilpahevosia. Voitimme suurkilpailujakin, ja menestys oli takulla keskimääräistä parempaa. Kilpahevoset lopetimme kuitenkin, kun tuli päätös keskittyä hevosten kasvattamiseen. On nimittäin vaikeaa perustella asiakkaille, miksi oma omistamamme hevonen voitti asiakkaan Kemp-varsan. On asiakkaan kannalta reilua myydä kaikki tuottamamme varsat.

Sitten tulivat siitoshevoset.

Olen ollut etuoikeutettu saadessani tehdä töitä Kempin perheen jäsenten kanssa. Kiitokset jo näistäkin vuosista kaikille Kempeille!

2. Henkilökunta

Ari Viander teki töitä suoraan Kemppitalli Oy:lle lähes 20 vuoden ajan. Edelleen Ari opettaa ja valmentaa Kemp-varsoja. Nyt Koulutuskeskus Salpauksen työntekijänä. Ari on poikkeuksellisen lahjakas hevosmies. Hän olisi pystynyt olemaan yksi Suomen menestyneimmistä valmentajista, jos olisi ollut kunnianhimoisempi. Ari Viander on ollut yksi suurimmista syistä Kempin kasvattien tuloksiin.

Leena Väihkönen puolestaan hoiti eläinlääkärinä siemennykset ja siinä sivussa hevosten yleisen terveydenhuollon. Leenaa parempaa siittolaeläinlääkäriä on vaikea löytää mistään maailmasta.

Sirpa Lindholm oli koko Kalkkisten siittolan selkäranka. Sirpa pystyi tekemään kaikkea siittolassa tarvittavaa.

Kalkkisten siittola oli onnekas saadessaan aina hyvää henkilökuntaa työntekijöikseen. Oli sitten kyse Seposta, Ritusta, Sannasta, Katista tai muista Kalkkisissa vaikuttaneista: Olette upeaa porukkaa kaikki.

Kun Kalkkinen loppui hoiti Katja Suontausta Kemppitallin asiat ammattitaidolla ja järjellä.

Kiitokset näistä 25 vuodesta kaikille töissä olleelle!

3. Jotain hevosista

Joie De Vie oli kallein koskaan Suomeen ostettu hevonen, ja on sitä edelleenkin. Se oli myös kallein Suomesta koskaan myyty hevonen, ja taloudellisesti se ilmeisesti on myös taloudellisesti kannattavin Suomessa koskaan ollut hevonen.

Siitoksessa Joie De Vie näytti minulle, ettei hyvä USA:ssa siitoksessa kohtuullisesti menestynyt ori välttämättä riitä Suomessa. Joie De Viellä oli tosin vastassaan Suomen kaikkien aikojen parhaat periyttäjät Express Ride, Barbeque ja Choctaw Brave

Express Ride oli taas paras koskaan Suomessa vaikuttanut siitosori. Ride oli erittäin miellyttävä ori, ja mitä parasta poikkeuksellinen ravinopeuden periyttäjä

Barbeque tuli Kemppitallille epäonnistuttuaan Ruotsissa kilpahevosena. Kemppitalli Oy piti oriista koko ajan. Piinkova Barbeque opetti kaikkia ympärillään eikä orille keljuiltu. Barbeque oli minulle Choctaw Braven ohella Suomen toiseksi paras siitosori kautta aikojen.

Duran Hanover oli taas oman aikansa paras sukuinen ori. Radoilla vaivat ja raviongelmat estivät menestyksen. Siitoksessa Duran oli kuitenkin hyvä ori! Erittäin fiksu hevonen, joka pystyi pienellä harjoittelulla tekemään kouluratsastuksen kuvioita hyvällä tasolla!

Passionate Kemp oli persoona. Se oli koko ajan ikäluokan kallein varsa, mutta myytyä eitä ei saatu ennen kuin 2-vuotiaana. Itse pidimme tammasta aina, mutta valmentajat olivat eri mieltä.

Tosi kova tamma tallissa, jopa vähän vihainen, mutta valjaissa tamma ei tehnyt ikinä virhettä.

Exciting Kemp oli taas poikkeuksellinen lahjakkuus. Nopeus oli valtava ja kestävyyttäkin oli. Samoin irtopaloja. Ilman kokolappuja tammalla ei päässyt kuin ojaan, sen verran omalaatuinen tuo oli.

Royal Blood. oli toinen poikkeuksellisen lahjakas tamma. Se palautus jo kerran ostajalta, kun loppukauppahintaa ei maksettu. Uusi ostaja hoiti sitten asian. Tamma voitti kaikki Pohjolan parhaat 3-vuotiaat Färjestadissa ASAT.n ollessa lähes 10.000! Tamman ainoa vika oli, ettei se ollu nimeltään KEMP.

Highscore Kemp on ainoa absoluuttisen ME: nimissään nyt pitävä KEMP varsa. Huippusuku ja huippulahjat, mutta paljon balanssivaikeuksia. Kun tamma ravasi, niin se oli vaikea voittaa. Tässä olisi ollut Prix D’Amerique hevonen . Pitkä matka olisi sopinut paljon mailia paremmin.

Impressive Kemp voitti USA:n Breeders Crownin. USA:ssa on kovin vähän ratoja, joilla voi ajaa ilman kenkiä. Valitettavasti, sillä Impressive Kemp voitti valtaosan kengittä juoksemistaan starteista. Tamma olisi tehnyt Euroopassa selvää jälkeä: ilman kenkiä ja pidemmällä matkalla Impressive Kemp olisi ollut lähes lyömätön tammoja vastaan.

Lovely Kemp oli ikäluokkansa kuningatar. Voitti Derbynkin oriita vastaan. Tammalla oli huono kurkku ja kelvottomat kintereet, mutta ei se niistä välittänyt, ja voitti vaan.

Incognito Kemp oli erikoinen ori. Niin herkkä, että muutama karva vinossa vei mahdollisuudet. Mutta kun kaikki oli ok, niin rahaa virtasi tilille. Harmi, ettei ollut maksettu E3 sarjaan.

Quicksilver Kemp oli persoona. Teki monta u-käännöstä ajettaessa. Ja kuski oli useimmiten lähinnä matkustaja, kun ori niin halusi. Mutta kapasiteetin tunsi heti varsana. Derbyvoitto ei tullut yllätyksenä.

Hyvää vuotta 2012 kaikille lukijoille

MAS

Bookmark and Share
powered by eMedia